cafetiere

Filter

Toont alle 7 resultaten

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bodum 10683-01 Kenia Franse perskoffiezetapparaat, borosilicaatglas – 4-Cup (0,5 L), zwart

Bodum 10683-01 Kenia Franse perskoffiezetapparaat, borosilicaatglas – 4-Cup (0,5 L), zwart

Beste deal op: Amazon.nl
23.73
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bodum 1903-01 Java French Coffee Press 3 cup 0.35l 12oz zwart

Bodum 1903-01 Java French Coffee Press 3 cup 0.35l 12oz zwart

Beste deal op: Amazon.nl
13.77
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
- 5%
Franse Koffiepers – Dubbelwandige 100% Roestvrij Staal – 1000 ml/ 1 Liter (32 Oz) – door KICHLY (zilver)

Franse Koffiepers – Dubbelwandige 100% Roestvrij Staal – 1000 ml/ 1 Liter (32 Oz) – door KICHLY (zilver)

Beste deal op: Amazon.nl
18.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
OZAVO Koffiepot, met 304 Roestvrij Staal filter, French Press System met tweelaags constructie, 1L / 8 Kopjes

OZAVO Koffiepot, met 304 Roestvrij Staal filter, French Press System met tweelaags constructie, 1L / 8 Kopjes

Beste deal op: Amazon.nl
26.69

1. Wat is een cafetière

Een cafetière is een koffiepot met Franse pers. Hij wordt meestal gebruikt om thuis koffie en espresso te zetten. Het is ook bekend als een French Press, Coffee Press of gewoon een franse pers. Het woord “cafetière” komt van de Franse woorden voor koffie en brouwer (of maker). Een cafetière zet één kop heet gebrouwen koffie per keer en is dus perfect voor eenpersoonsporties! Als je na het eten iets wilt gaan drinken met vrienden, of als je meer dan één kopje koffie tegelijk wilt zetten, kijk dan eens naar onze selectie koffiezetapparaten met druppelbeker.

2. Hoe zet je koffie met een cafetière

Een cafetière is een koffiezetapparaat dat gebruik maakt van een open kan met bovenaan een metalen filter. Het is een van de meest gebruikte manieren om koffie te zetten in Frankrijk, maar het is ook populair in veel andere landen over de hele wereld. Het proces om koffie te zetten met een cafetière bestaat uit het toevoegen van genoeg water en gemalen bonen om de helft van de pot te vullen, deze een paar minuten te laten koken en af te laten koelen, dan koud water toe te voegen om alles behalve twee centimeter van de bovenkant te vullen, nog een keer te roeren en dan het deksel of de plunjer erop te doen. U kunt vier minuten wachten zonder het aan te raken of onmiddellijk daarna op de zuiger drukken (dit duurt ongeveer 30 seconden). Als je klaar bent met wachten of met het indrukken van de plunjer.

3. Voordelen van het gebruik van een cafetiere boven andere zetmethoden

De cafetière is een klassieke zetmethode die al eeuwen bestaat. Het is de populairste manier om koffie te zetten in Frankrijk, en ook in andere delen van de wereld waar de Franse cultuur en taal overheersen is het erg populair.

De cafetière werkt door de pot te vullen met water van net onder de kooktemperatuur (ongeveer 195 graden Fahrenheit) en dit vervolgens over gemalen koffiebonen te gieten om te laten trekken tot u klaar bent om uw drankje te serveren. Hierdoor heb je meer controle over hoe sterk of zwak je koffie zal zijn, wat de voorkeur kan hebben als je een gevoelige maag hebt of overgevoelig bent voor cafeïne. Een ander voordeel van deze methode is dat het achteraf gemakkelijk schoon te maken is – gewoon het filtermandje na gebruik uit de pot halen, uitspoelen en klaar!

Huizerig
Logo
Shopping cart