pistonmachine

Filter

Toont alle 5 resultaten

1. Wat is een pistonmachine

Een piston machine koffie is een soort espresso. Het proces begint met het gebruik van verse bonen van hoge kwaliteit om de perfecte smaak te creëren. Vervolgens wordt heet water onder zeer hoge druk door de gemalen bonen geleid, waardoor alle aroma’s en oliën worden geëxtraheerd.

Het eindproduct is een intense shot met een rijke smaak die aan de bonen is onttrokken voor een maximaal aroma en smaak. Dit type koffie kan op verschillende manieren worden geserveerd, zoals espresso, ijskoffie of warme dranken zoals cappuccino of latté.

Een piston machine koffie kan ook komen als een dubbele en driedubbele shot, afhankelijk van hoe u wilt dat uw drankje uit te draaien.

2. Hoe werkt een pistonmachine

“Een pistonmachine is een type koffiezetapparaat dat gebaseerd is op kokend water om het eindproduct te maken. Eerst wordt het water verwarmd in een extern vat dat een boiler wordt genoemd. De brouwer roert en roert dit hete water totdat het de ideale brouwtemperatuur heeft bereikt.”
“Vervolgens worden gemalen bonen toegevoegd aan het filter in de karaf of pan. Deze bonen kunnen onmiddellijk in de kan worden gegoten, maar ze kunnen ook op hun plaats blijven voor een gelijkmatigere extractie “Wanneer de koffie klaar is voor consumptie, schenkt de klant zichzelf een kopje in en geniet!

3. Wie gebruikt een pistonmachine

De pistonmachine is een koffiezetapparaat dat druk gebruikt om smaak te onttrekken aan gemalen koffiebonen. Het proces van koffiezetten met dit type machine kan vrij eenvoudig en snel zijn, maar het resultaat is vaak uitstekend. Het is erg populair in Europa bij zowel professionals als amateurs omdat het snel espresso shots van goede kwaliteit maakt.

Huizerig
Logo
Shopping cart