perzisch tapijt

Filter

Enig resultaat

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Modern Outdoor Vloerkleed Weerbestendig voor binnen en buiten Perzisch Design In Rood, Größe:200×280 cm

Modern Outdoor Vloerkleed Weerbestendig voor binnen en buiten Perzisch Design In Rood, Größe:200×280 cm

Beste deal op: Amazon.nl
99.90

1. Perzische tapijten zijn een van de oudste soorten tapijten

Tapijten zijn een van de oudste soorten vloerbedekking, die teruggaan tot oude beschavingen. Vooral Perzische tapijten worden al eeuwenlang gebruikt en zijn over de hele wereld te vinden. De prachtige ontwerpen vertellen vaak verhalen of beelden scènes uit de natuur of belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis uit. Ze zijn meer dan alleen maar een soort tapijt; ze vertegenwoordigen ook cultuur en traditie
Het weven van tapijten gaat terug tot de prehistorie, met bewijzen dat mensen al tapijten weefden vanaf 10.000 voor Christus. Naarmate de tijd vorderde rond 200 AD was het gebruikelijk dat families in Perzië (het huidige Iran) thuis tapijten weefden op hun eigen weefgetouwen terwijl ze andere werkzaamheden buitenshuis verrichtten zoals landbouw, het hoeden van dieren, het verhandelen van goederen enz.

2. Het meest voorkomende type is bekend als een Heriz tapijt, genoemd naar de stad in Iran waar het vandaan komt

Een Heriz tapijt is een type Perzisch tapijt dat wordt geweven in de stad Heriz. De patronen op deze tapijten zijn meestal geometrisch, en bevatten vaak textiel zoals zijde of wol. Deze tapijten werden traditioneel gemaakt voor rijke klanten die dure tapijten wilden kopen met ingewikkelde ontwerpen die lang zouden meegaan. Er zijn veel verschillende soorten Heriz tapijten, waaronder die met bloemmotieven en repeterende motieven zoals dieren of bloemen
Het meest voorkomende type staat bekend als een Heriz tapijt, genoemd naar de stad waar het voor het eerst werd geweven. Dit specifieke patroon is door de geschiedenis van Iran heen altijd gebruikt om rijkdom en status aan te duiden; vandaag de dag wordt deze traditie voortgezet onder Iraniërs die in het buitenland wonen en willen pronken.

3. Voor wie iets moderners wil, is er ook een nieuw soort Iraans tapijt Tabriz.

Iraanse tapijten staan bekend om hun ingewikkelde ontwerpen en prachtige kleuren. Sommige mensen willen echter een modernere stijl met een meer eigentijdse uitstraling. Dit is waar de Tabriz-stijl om de hoek komt kijken! Het Tabriz tapijt heeft veel van dezelfde designkenmerken als andere Iraanse tapijten, maar met een twist: het is gemaakt van synthetische materialen in plaats van wol of katoen. Een ding om in gedachten te houden over dit type tapijt is dat omdat het geen afwerking aan de randen vereist zoals andere soorten, ze zeer snel kunnen worden gemaakt – dus als u op zoek bent naar iets unieks en een snelle levering, is dit misschien iets voor u!

Huizerig
Logo
Shopping cart